FORUM

ARRANGEMENTER

Finn din pubquiz Norgescupen

QUIZ-STOFF

Diverse quizer QuizDan QM Podcaster Internasjonal quiz Quizlenker

MESTERSKAP

EM, OL og UQC VM NM Nordisk Norway Open Analyser og tabeller

OM NQF

Medlemskap Styret Hvem og hva er NQF? Kontakt oss Formelt

QM

Musikkquiz - en anbefaling

Veldig mange førstegangs musikkquizmastere later til å se på det å lage musikkquiz som en ypperlig anledning til å formidle sin egen (antatt) fortreffelige musikksmak. Dette kan være en feil tilnærming, for å si det forsiktig.


» Les mer...

Quiz New York style

Museums-tråkking er et must i storbyer for den internasjonale quizer, da malerispørsmål er en hyppig spørsmålsform i VM, EM, Nordisk, og også i NM. Det anbefales også å gå til innkjøp av museets egen bokguide, slik at man i ettertid kan bla opp en del av bildene man har sett, i ro og mak, og ikke minst med uthvilte ben.


» Les mer...

Quizmasteren 2

Et vanskelig spørsmål bør ha noe ved seg. Hvis deltagerne får et spørsmål de er sjanseløse på, men finner essensen i det så interessant at de går hjem etterpå og slår det opp, og leser om det man spurte om, så har man oppnådd noe likevel. Teach and delight.


» Les mer...

Quizmasteren 1

Vi starter i dag en ny spalte, som vil handle om trivielle ting (naturlig nok), smått og stort og quiz-relevant eller irrelevant. Kanskje kommer det noen tips, kanskje noe interessante quiziosa og tidbits. Og selvsagt noen spørsmål.


» Les mer...