FORUM

ARRANGEMENTER

Finn din pubquiz Norgescupen

QUIZ-STOFF

Diverse quizer QuizDan QM Podcaster Internasjonal quiz Quizlenker

MESTERSKAP

EM, OL og UQC VM NM Nordisk Norway Open Analyser og tabeller

OM NQF

Medlemskap Styret Hvem og hva er NQF? Kontakt oss Formelt

EM 2009 – oppladning

Torsdag

Årets EM ble tjuvstartet litt av halve den norske delegasjonen, som møttes til fellesmiddag i Amsterdam torsdag kveld. Indonesisk Rijstaffel sto på menyen, en slags indonesisk tapas/meze/småretter, servert i små skåler med ris til. Deretter ble det en aldri så liten pubrunde ut på byen før serveringstedene stengte i det som virket som ni-tiden om kvelden. Riktig så ille var det nok ikke, men det virket som noe vanskelig å få innpass så gruelig sent om kvelden. Vi fant oss likevel godt til rette, med mat, øl, og underlige historier om hva Pippi Langstrømpe heter på estisk (Pippi Pikksukk).

Fredag

EM i 2009 i Dordrecht, en by på om lag 100.000 som vi nær sagt selvfølgelig ikke så snurten av, opptatt som den norske delegasjonen var med å quizze hele helgen. Ved ankomst fikk man visse assosiasjoner til EM i Frankrike i 2006, for også der skulle man ta tog ut av hovedstaden en time eller to, og så vente på en «shuttle» som skulle kjøre frem og tilbake til hotellet og hente deltagerne etter hvert som de ankom. Ikke gåavstand alts. Og etter hvert kom det også en shuttle for å hente det forsinkede Hovedstyret av 1914, som var sent ute til fredagens konkurranse etter å ha uventet gått for et somletog til byen. Laget var enda til en spiller for lite, da Truls Flatberg var en smule forsinket, og laget måtte klare seg uten ham de to første omgangene.

Resten av Norges delegasjon var imidlertid på plass, og pleiet omgang med de andre nasjonene i lobbyen på det ellers utmerkede hotellet. Ingen gratis popcorn og softis denne gangen dog, en højdare da EM var på Mastemyr i 2008. Her hadde man dessuten gått inn for et interessant system med plastsjetonger som betalingsmiddel for alle drikkevarer, og disse kunne man kjøpe i trappen(!), hvor det til enhver tid var stasjonert noen av de lokale arrangørene, nær sagt døgnet rundt. Til gjengjeld var det ikke dyrt å handle der, 2 Euro var vanlig for en 0.2 desiliter med øl (ja, 0.2), 4 for en halvliter, og skarve 5 for sterkøl. Heldigvis (for noen av oss) er nemlig Nederland i likhet med Belgia et kulturland, hvilket betyr at man får kjøpt alle mulige typer Trappist- (Westmalle, Duvel m.m) og Abbedi-øl (Leffe) til hyggelige priser.

Vi fikk utdelt matbonger til alle måltider, samt de obligatoriske draktene, som i år var hvite for Norges del. Deretter var det bare å dumpe bagasjen på hotellrommet, før det braket løs med kvalifisering til henholdsvis semifinaler i EM for landslag, og semifinaler i Aspiration cup for de andre lagene. Disse konkurransene gikk parallellt og med de samme spørsmålene, en utmerket løsning som gjør at alle lagene har noe å gjøre hele tiden. Også gledelig at formatet med 100 spørsmål, som vi innførte i EM i Norge i 2008 er videreført. Tidligere var det nemlig kun 60 spørsmål i kvalikrunden, noe som kunne gjøre det vel nervepirrende for landslagene, da man ikke tålte mange feilskjær før man var slått ut.

Neste: innledende runder for landslag/Aspirational Cup – generell rapport; inside-rapport fra landslaget