FORUM

ARRANGEMENTER

Quizkalenderen Finn din pubquiz Norgescupen

QUIZ-STOFF

Diverse quizer QuizDan QM Podcaster Internasjonal quiz Quizlenker Dette bør du kunne

MESTERSKAP

EM VM NM Nordisk Norway Open Rankinglister Analyser og tabeller

OM NQF

Medlemskap Styret Hvem og hva er NQF? Kontakt oss Formelt

World Quizzing Championships 2008, informasjon

Individuelt quiz-VM, Oslo 7. juni 2008

Påmeldingsfrist: torsdag 5. juni kl 22.00

World Quizzing Championships er en individuell quizkonkurranse som foregår samme dag i en rekke land i verden, og som har vært avholdt årlig siden 2003. Den norske delen av årets mesterskap vil foregå lørdag 7. juni klokken 13.00Cafe Abel i Oslo (kart).

I tillegg til Norge vil (minst) følgende land arrangere VM:

• Storbritannia
  • Belgia
  • Finland
  • Estland
  • Latvia
  • Nederland
  • Tyskland
  • Sveits
  • Ungarn
  • USA
  • Argentina
  • Liberia
  • India
  • Sri Lanka
  • Bangladesh
  • Filippinene
  • Malaysia
  • Australia

Konkurranseform
    Konkurransen består av 240 spørsmål, fordelt på 8 kategorier à 30 spørsmål. Disse skal besvares i løpet av to ganger 45 minutter. Antall riktige svar oppnådd tilsammen i de 7 beste kategoriene for hver deltaker teller som sluttresultat; den dårligste kategorien vil avgjøre innbyrdes plassering ved uavgjort.

Spørsmålene deles ut på norsk. Personer som ønsker å delta, men som foretrekker et annet språk, kan rette en forespørsel til Norges Quizforbund i god tid før VM. Dersom quizen finnes oversatt til dette språket i forbindelse med arrangementet i et annet land, vil vi forsøke å få tak i dette.

De åtte spørsmålskategoriene er:

• Underholdning: Populærmusikk, klassisk musikk, opera, jazz, verdensmusikk, fjernsyn, radio, ballett, filmmusikk.
    • Livsstil: Menneskekroppen, helse, mat og drikke, klær, mote, design, håndverk, turisme.
    • Verden: Geografi, byer, verdensrommet, oppfinnelser, teknologi, transport.
    • Vitenskap: Matematikk og naturvitenskap, samfunnsvitenskap, fauna, flora.
    • Historie: Historie, aktuelt, oppdagelser, berømte personer, sivilisasjoner.
    • Kultur: Billedkunst, arkitektur, verdenskulturer, filosofi, museer, religion, mytologi.
    • Sport: Sport, spill, hobbyer og tidsfordriv, rekorder.
    • Media: Film, litteratur, språk, tegneserier.

Påmelding
    Konkurransen er åpen for alle medlemmer av Norges Quizforbund. Deltakelse koster som i fjor NOK 200, og påmelding skjer ved å sende en epost til admin@norgesquizforbund.no og betale inn 200 kroner til vår konto 0539 44 76449.

Deltakere
    I VM 2008 blir det rekordstor norsk deltakelse – følgende 32 deltakere har meldt seg på så langt:

Ivar Areklett
    Ragnhild Rein Bore