FORUM

ARRANGEMENTER

Finn din pubquiz Norgescupen

QUIZ-STOFF

Diverse quizer QuizDan QM Podcaster Internasjonal quiz Quizlenker

MESTERSKAP

EM, OL og UQC VM NM Nordisk Norway Open Analyser og tabeller

OM NQF

Medlemskap Styret Hvem og hva er NQF? Kontakt oss Formelt

VM i quiz 2015

Nok et quizmesterskap står for tur, og nå er det VM som gjelder. Datoen er lørdag 6. juni. Her melder du deg på!

De fleste som leser dette, har nok vært med på verdensmesterskapet i quiz før. For alle nye: En innføring i konkurranseformen får dere nederst i denne saken.

NB! Informasjonen nedenfor gjelder vårt største arrangement i Oslo, men det foregår også VM i flere byer. Følg med på denne siden for info om andre VM-steder i Norge. Den internasjonale VM-siden har oversikten over arrangementer over hele verden og forteller om konkurransens historie.

Påmelding

Dato: Lørdag 6. juni
Starttidspunkt: Kl 13.00
Pris: 300 kr
Sted: Kantina i Utdanningsdirektoratet
Påmelding: Via dette skjemaet på deltager.no
Frist: Mandag 01.06. kl 16.00
Påmelding og betaling skjer samtidig. Betal via nettbank eller kredittkort. VM-siden på deltager.no inneholder også en deltagerliste som blir oppdatert etter hvert som betalingene registreres.

Hvor?

Adressen til Utdanningsdirektoratet er Schweigaardsgate 15 B. Det er inngang fra Annette Thommessens plass, ved siden av  den hvite gangbrua.

Her er et kart fra Google Maps.
NB1: Du skal ikke inn i murbygningen som du ser rett fram på Street View, men gå litt mot venstre til du ser skiltet med Annette Thommesens plass. Gå litt inn på plassen, og du har Skatteetaten på venstre og Utdanningsdirektoratet på høyre side av plassen.
NB2: Av sikkerhetsgrunner må deltakerne slippes inn i puljer av en ansatt med adgangskort. Møt derfor gjerne opp i litt god tid!

Komme seg dit/parkere

Nærmeste holdeplass for kollektivtrafikk er Bussterminalen Grønland med bussene 37 – 60 – 70 – 73 – 105 – 119 samt en rekke lokalbusser og fjernbusser. Trikkens linje 18 og 19 (Ljabrutrikken) har samme holdeplass.

Nærmeste t-banestasjon er Grønland. Jernbanetorget/Oslo S er heller ikke langt unna. Sjekk Ruter for reisetider.

Det er et parkeringshus i Tøyenbekken (gata mellom Grønland og Schweigaardsgate), men det er dyrt. Ellers gateparkering i området.

Mat og drikke

Merk at det ikke er noe å få kjøpt på stedet, men det er lov å ha med seg mat og drikke, inkludert alkoholholdig drikke.

Butikker i nærheten: Meny på Grønlands torg,  Kiwi i Schweigaardsgate og kiosk på Bussterminalen. I tillegg diverse butikker og kiosker på Grønland.

Hva er VM?

Konkurransen arrangeres for trettende gang i år, og deltakere fra over 40 land tar quizen samtidig. Quizen består av 240 spørsmål, fordelt på 8 kategorier à 30 spørsmål. Disse skal besvares i løpet av to ganger 60 minutter. Antall riktige svar oppnådd tilsammen i de sju beste kategoriene for hver deltaker teller som sluttresultat. Den dårligste kategorien vil avgjøre innbyrdes plassering ved uavgjort.

Spørsmålene deles ut på norsk. Personer som ønsker å delta, men som foretrekker et annet språk, kan rette en forespørsel til Norges Quizforbund i god tid før VM. Dersom quizen finnes oversatt til dette språket i forbindelse med arrangementet i et annet land, vil vi forsøke å få tak i dette. I sekretariatet vil det finnes en utskrift på engelsk dersom noen ønsker å se hvordan spørsmålene er formulert på det opprinnelige språket.

Kategorier

De åtte spørsmålskategoriene, med en indikasjon på hva som inngår i kategoriene, er (i tilfeldig rekkefølge):
Historie: Historie, aktuelt, oppdagelser, berømte personer, sivilisasjoner.
Kultur: Billedkunst, arkitektur, verdenskulturer, filosofi, museer, religion, mytologi.
Livsstil: Menneskekroppen, helse, mat og drikke, klær, mote, design, håndverk, turisme.
Media: Film, litteratur, språk, tegneserier.
Sport: Sport, spill, hobbyer og tidsfordriv, rekorder.
Underholdning: Populærmusikk, klassisk musikk, opera, jazz, verdensmusikk, fjernsyn, radio, ballett, filmmusikk.
Verden: Geografi, byer, verdensrommet, oppfinnelser, teknologi, transport.
Vitenskap: Matematikk og naturvitenskap, samfunnsvitenskap, fauna, flora.

Se også her for fjorårets resultater.