FORUM

ARRANGEMENTER

Finn din pubquiz Norgescupen

QUIZ-STOFF

Diverse quizer QuizDan QM Podcaster Internasjonal quiz Quizlenker

MESTERSKAP

EM, OL og UQC VM NM Nordisk Norway Open Analyser og tabeller

OM NQF

Medlemskap Styret Hvem og hva er NQF? Kontakt oss Formelt

Påminnelse om NQFs konkurransereglement

I forbindelse med koronatiltakene har vi i løpet av de siste par månedene sett et stort oppsving av quizer som arrangeres på internett. Vi i Norges Quizforbund ser med glede på den store innsatsen flere quizmastere legger ned for å arrangere disse quizene. Ut fra etterspørselen er det ingen tvil om at dette er tiltak som har vært til glede for mange i denne spesielle perioden.

Samtidig oppstår det noen utfordringer i tilknytning til slike konkurranser, for med svarene bare noen tastetrykk unna er det lett å la seg friste til å søke opp et svar eller to. Det vil også være mer eller mindre helt umulig å bevise at noen har jukset. Likevel vil rutinerte quizzere i mange tilfeller kunne avsløre at lag og enkeltpersoner (i individuelle quizer) med stor sannsynlighet har jukset. Dette fører til mistanker og at laget (enkeltpersoner) får et dårlig rykte blant andre i miljøet. Det er ikke gøy å bli beskyldt for juks, men det er heller ikke gøy å beskylde noen for juks. Det enkleste er derfor om alle følger de samme spillereglene.

Vi i Norges Quizforbund vil på generelt grunnlag oppmuntre alle til å delta på like vilkår, at man passer på seg selv og lagkameratene, og ikke lar seg friste til å lure til seg ekstra poeng i en nettquiz eller i vanlig pubquiz, for den saks skyld. Det er det ikke verdt! Vi minner i den sammenheng om forbundets konkurransereglement hvor sanksjoner mot juks er omhandlet:
http://www.norgesquizforbund.no/om-nqf-2/formelt/

På vegne av styret i Norges Quizforbund
Jon Inge Kolden, president