FORUM

ARRANGEMENTER

Finn din pubquiz Norgescupen

QUIZ-STOFF

Diverse quizer QuizDan QM Podcaster Internasjonal quiz Quizlenker

MESTERSKAP

EM, OL og UQC VM NM Nordisk Norway Open Analyser og tabeller

OM NQF

Medlemskap Styret Hvem og hva er NQF? Kontakt oss Formelt

Bronse til Norge i EM 2006

Norge tok en sterk bronse i Europamesterskapet i quiz som fant sted i Frankrike 1-3.desember. Etter en sterk kvalifisering kapret Norge en av de fire semifinaleplassene sammen med England, Belgia og Nederland. Som ventet ble England et nummer for stort i semifinalen selv om Norge lenge holdt godt følge, og til og med var i ledelsen en kort stund omlag halveis. Deretter rykket engelskmennene i fra og vant til slutt og fikk møte Belgia i finalen. Bronsefinalen ble dermed mellom Norge og Nederland, og etter en meget spennende finish maktet Norge å ro i land seieren med 1 poeng, 67-66! Norges lag besto av Dag Fjeldstad, Harald Aastorp, Trine Aalborg og Marie Haavik. Vinner ble Belgia som beseiret England og dermed forsvarte tittelen.

Individuelt var det Ole Martin Halck (56 poeng av 110 mulige) som gjorde den beste innsatsen av de norske, med en meget sterk 8.plass til slutt. Christian Flermoe (50) havnet på finalebordet i siste runde, og gjorde det dermed best i cupsystemet. Dag Fjeldstad (53), Trine Aalborg (51) og Truls Flatberg (50) gjorde også sterk innsats og slo eller kom likt med en storhet som Nico Pattyn i den individuelle delen. Vinner ble Kevin Ashman med 75 poeng, foran Mark Bytheway på 64.

I den såkalte Aspiration cup for B-landslag og andre sammensatte lag gjorde også Norge B en flott innsats og ble nummer 2 i kvalifiseringen. Norge B fulgte opp med å beseire Belgia D i semifinalen, og møtte deretter et sammensatt «Rest of the world» i finalen. Lagene fulgte hverandre lenge, men etterhvert festet Norge B et grep og rykket langsomt i fra. Det var likevel spennende nesten helt til slutt, men før siste kategori var det klart at Norge B ville vinne. Dette ble en slags revansje for i fjor, da «Rest of the world» fikk være med i hovedturneringen og snappet semifinaleplassen foran Norge. En finfin seier til Norge B, som vant 74-61!

I parturneringen var det en samlet sterk norsk innsats, hvor Trine Aalborg og Thomas Kolåsæter ble beste norske par på 12.plass, og med de andre hakk i hæl et par poeng bak. Aalborg/Kolåsæter scoret 27, mens Dahl/Halck fikk 25 etter å ha blitt litt snytt for 1 poeng, og flere andre par lå omtrent på denne poengsummen. De belgiske vinnerne scoret 35 av i alt 60 oppnåelige poeng.

I turneringen for klubblag var det også sterk norsk innsats, og Hovedstyret av 1914 endte til slutt på 6.plass som beste norske lag, en markant forbedring fra plasseringer rundt 30.plass i fjorårets EM. Laget besto av Ole Martin Halck, Mats Bergstrøm, Thomas Kolåsæter og Tore Dahl. Alt i alt en meget sterk innsats med forbedring på nesten alle fronter i forhold til forrige EM. Vi ser frem til neste års mesterskap.

På arrangørsiden gjorde Vibeke Stang Lingås seg sterkt bemerket, med verdifull innsats underveis i selve avviklingen av quizene. Takk til Vibeke for flott arbeid!